Dienstverlening

Kennismaken (voor het overlijden)
Wanneer het einde van het leven dichtbij komt, kan het rust geven om zelf de regie te houden over uw afscheid. Het kan enorm helpend zijn, voor u en uw nabestaanden, om de wensen voor uw uitvaart al een keer op papier te zetten.

Ook kan het fijn zijn om met een neutrale gesprekspartner persoonlijke dingen, die anders misschien onbesproken blijven, eens op tafel te gooien. Ik bied graag ondersteuning in een gesprek waarin iedereen kan zeggen wat hij of zij denkt en waarbij vragen omtrent het afscheid gesteld kunnen worden.

Omdat we samen bijzondere en intense momenten met elkaar delen, is het belangrijk dat er een klik is. Maak gerust een afspraak met mij om alvast eens vrijblijvend kennis te maken. Zo kunt u bepalen of ik de persoon ben die samen met uw nabestaanden uw afscheid begeleidt als het zover is.


Direct na het overlijden
Neem, wanneer een dierbare net is overleden, vooral even de tijd. Er is alle ruimte om nog even samen te zijn. Er is op dit moment géén haast! Ook het inlichten van familie/vrienden en hen nog langs laten komen kan prima.
Wanneer uw dierbare thuis is overleden dient u contact op te nemen met de dienstdoende huisarts. Hij of zij komt dan eerst bij u langs. Wanneer de huisarts geweest is, kunt u contact opnemen met Iolente Uitvaartbegeleiding.

Wanneer iemand in het ziekenhuis of een verpleeghuis overlijdt, wordt u daar op de hoogte gebracht van de gang van zaken. Zodra de arts is geweest, kunt u telefonisch contact met mij opnemen. Dit kan op elk tijdstip, 24 uur per dag. We bespreken dan wat er als eerste dient te gebeuren. In de meeste gevallen is dat de verzorging en het opbaren van uw dierbare.

Voor nabestaanden is het prettig om een helder overzicht te hebben van wat er moet gebeuren als iemand overlijdt. Deze checklist helpt daarbij.


Als eerste regelen

  • Thuis: bel de huisarts of zijn/haar waarnemer (in ziekenhuis en zorgcentrum wordt de arts automatisch in kennis gesteld)
  • Bel Iolente Uitvaartbegeleiding op 06 82 38 25 24. We zijn 24/7 bereikbaar
  • Check of er een donorregistratie is

Klaarleggen

  • Paspoort of identiteitsbewijs
  • Polis(sen) van eventuele uitvaartverzekeringen
  • Wensenformulier

Samen met Iolente

  • Laatste verzorging
  • Overbrengen naar uitvaartcentrum, familiekamer of thuis opbaren
  • Vorm gaan geven aan het afscheid

Het maakt niet uit waar en hoe u verzekerd bent. Uw verzekeraar is verplicht het verzekerd bedrag uit te keren en u bepaalt zelf wie de uitvaart gaat organiseren. Op polissen staat vaak in grote letters: ‘BEL DIRECT NA OVERLIJDEN …’ Dat hoeft dus niet! U kunt gewoon Iolente Uitvaartbegeleiding bellen.


<span class="su-quote-cite">Een emotionele wond geneest niet door tijd,<br /> maar door de zorg die men eraan besteed.</p> <p>Manu Keirse</span>