Een vraag die me regelmatig gesteld wordt, is waarom mensen zouden kiezen voor een zelfstandige uitvaartbegeleid(st)er, als zij een uitvaartverzekering hebben.

Allereerst is het goed om te bedenken waarom mensen kiezen voor een uitvaartverzekering. Meestal is dat om hun nabestaanden te ontlasten en om zich ervan te verzekeren dat er geld beschikbaar is voor hun uitvaart.
Door het afsluiten van een uitvaartverzekering is dit echter niet volledig geregeld. Of er nu sprake is van een verzekering of niet; direct na een overlijden zullen een groot aantal keuzes toch nog gemaakt moeten worden. Een uitvaartbegeleid(st)er kan hierin ondersteunen. Het is dan wel zo prettig dat dit iemand is die u zelf gekozen hebt en waarmee een klik gevoeld wordt.

Een zelfstandige uitvaartbegeleid(st)er waardeert iedere familie die hij/zij mag ondersteunen bij het regelen van een uitvaart. Omdat de rekening pas na de uitvaart betaald wordt, is het in hun belang om goed werk te leveren. Ook zijn ze vaak afhankelijk van mond-tot-mond reclame en willen ze graag dat u hen na een mooi afscheid aanbeveelt bij mensen in uw omgeving.

Wat betreft de kosten maken verzekeraars u graag wijs dat een uitvaart ontzettend duur is. Dat kan natuurlijk zo zijn, afhankelijk van de wensen, maar het hoeft beslist niet! Door samen te overleggen en met enige creativiteit en inzet is het mogelijk om voor vrijwel elk budget een warm en persoonlijk afscheid te verzorgen. Het loont echt om uw wensen eens op papier te zetten en bij verschillende partijen navraag te doen wat een uitvaart gebaseerd op die wensen zou kosten.

Veel zelfstandige uitvaartbegeleid(st)ers werken met een vast aannametarief. Alle overige diensten van derden (zoals bijvoorbeeld de rouwvervoerder) en materiele zaken als de kist, bloemen en rouwkaarten leveren zij tegen hetzelfde tarief als zij daarvoor betalen. Zeker bij wensen die niet in het ‘standaard’ pakket van een verzekeraar passen, kan dit ontzettend veel geld schelen.

En misschien nog wel het belangrijkste argument: De meeste zelfstandige uitvaartbegeleid(st)ers hebben ECHT de tijd voor je. Je hebt de gehele periode tot de uitvaart één aanspreekpunt. Of het nu gaat om de verzorging, een rouwbezoek, het ontwerpen van de kaart of het regelen van een mooie locatie voor de condoleance na de plechtigheid. Alles is bespreekbaar en voor alle zaken wordt alle tijd genomen die nodig is.
Heeft u al eens nagedacht over uw uitvaart? Ik adviseer u graag wanneer u daar prijs op stelt.
Belt u mij gerust, zodat we een afspraak kunnen maken voor een geheel vrijblijvend gesprek.