Ik ben 24 uur per dag bereikbaar

FAQ

FAQ

Op welk moment moet ik contact opnemen?

Direct na het overlijden van een dierbare is er geen haast. Neem de tijd die u nodig heeft. Misschien vindt u het fijn om samen met uw naasten in alle rust even bij hem/haar te zitten. Ook het inlichten van familie/vrienden en hen nog langs laten komen kan prima.

Wanneer u vrijblijvend kennis wilt maken, is dat altijd mogelijk. Dit kan ook wanneer er nog geen sprake is van een (naderend) overlijden. Het kan erg veel rust bieden uw eigen uitvaart al eens te bespreken wanneer het nog niet nodig is.

Doe wat u op dat moment voelt! Er is géén haast.

Wanneer u zover bent, kunt u contact opnemen met de dienstdoende huisarts. Hij of zij komt dan eerst bij u langs. Daarna kunt u contact opnemen met Iolente uitvaartbegeleiding.

Wanneer een dierbare in het ziekenhuis of een verpleeghuis overlijdt, wordt u daar op de hoogte gebracht van de gang van zaken. Zodra de arts is geweest, kunt u telefonisch contact met Iolente uitvaartbegeleiding opnemen. Dit kan op elk tijdstip, 24 uur per dag. We bespreken dan wat er als eerste dient te gebeuren. In de meeste gevallen is dat de verzorging en het opbaren van de overledene.

Kan ik met elke verzekering terecht bij Iolente Uitvaartbegeleiding?

Ja, dat kan. Iedereen is vrij om te kiezen voor de uitvaartbegeleiding die het beste bij hem/haar past. Wel moet dit gemeld worden aan de verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u vertellen welk bedrag er zal worden uitgekeerd. Het kan zijn dat het uit te keren bedrag de kosten van de uitvaart niet volledig dekt. In een vrijblijvend gesprek geef ik u graag een kostenindicatie van uw uitvaartwensen en kijk ik graag met u mee of dit mogelijk is binnen de polis van uw verzekering.

Wat als er geen verzekering is?

We kijken altijd samen naar het budget dat beschikbaar is voor de uitvaart. Iedere uitvaart is anders, en samen kijken we naar de wensen en mogelijkheden binnen uw budget. De kosten voor een uitvaart zijn compleet afhankelijk van de wensen en of het bijvoorbeeld een crematie of begrafenis wordt. Binnen 24 uur na het eerste contact kan ik u een overzicht geven van de te verwachten kosten.

Wat kost een uitvaart?

Iedere uitvaart is anders. De kosten zijn van veel zaken afhankelijk. U kunt denken aan een totaalbedrag tussen de €4.500,- en €10.000,-. Na het eerste contact ontvangt u zo spoedig mogelijk een helder overzicht van de te verwachten kosten.

Iolente Uitvaartbegeleiding

Jolanda Slaats

Kloosterstraat 18A

4901 HS Oosterhout

info@iolente.nl

06 82 38 25 24 (24 uur per dag bereikbaar)

 

KVK nr: 65482670